LED luči za avto so energetsko učinkovite in zagotavljajo kakovostno osvetljenost.

LED luči za avto za kakovostno osvetlitev

Lastniki avtomobilov, ali ste se že kdaj vprašali, ali je smiselno svoj nakup usmeriti v nabavo LED luči za avto? Kvalitetne avto žarnice predstavljajo pomembno točko razmisleka vsakega voznika, ki želi za svoj denar dobiti največ.

Kaj so LED luči za avto?

Luči za avto predstavljajo enega od ključnih elementov, ki daje avtomobilu hkrati uporabno kot tudi estetsko vlogo. V Sloveniji, kjer je prisotnost luči obvezna tako podnevi, kot tudi ponoči, pa je vloga luči še večja. Vloga je še pomembnejša v nočnem času, ko vam kvalitetne luči zagotavljajo varen transport od točke A do točke B. Svetloba v nočnem času zagotavlja vašo vidnost v prometu, hkrati pa vas opozori na nevarnosti in ovire, na katere boste naleteli med svojo vožnjo.

Namestitev LED luči v avtomobilih je sprva potekala v luksuznih avtomobilih, saj je cena teh luči višja. Z razvojem tehnologije učinkovitosti, pa so LED luči postale dostopne tudi za manj luksuzne avtomobile.

 

LED luči za avto so energetsko učinkovite in zagotavljajo kakovostno osvetljenost.
LED luči za avto so energetsko učinkovite in zagotavljajo kakovostno osvetljenost.

 

Prednosti LED luči v avtomobilih

LED luči za avto predstavljajo energetsko najučinkovitejše oblike luči za avtomobile, saj v primerjavi s halogenskimi žarnicami porabijo bistveno manj energije sistema, pri tem pa so manjše tudi izgube v obliki toplote. Za primerjavo – LED luči porabijo približno 18 W energije, halogenske žarnice pa 65 W. Dodatno se lahko LED luči pohvalijo z večjo prijaznostjo do okolja, saj ne vsebujejo živega srebra.

Čeprav mnogi pravijo, da so LED luči za avto drage, se naložba vanje dejansko izplača. LED luči imajo namreč daljšo življenjsko dobo, pogosto jih ni potrebno nikoli več zamenjati potem, ko jih enkrat namestite v svoje vozilu. Ocenjena življenjska doba kvalitetnih LED žarnic je kar dvajset let. Za primerjavo – halogenske žarnice je včasih potrebno zamenjati vsako leto.

LED luči zelo enostavno namestimo v vozilo, zelo kakovostna pa je tudi svetloba, ki jo LED luči oddajajo. Ta svetloba je izredno intenzivna in lahko enostavno premaga tudi meglo, zato na cesti poveča občutek varnosti in vidljivosti.