Kakšen je cenik zobozdravstvenih storitev v zasebni ambulanti?

Cenik zobozdravstvenih storitev ni povsod enak in se razlikuje glede na ordinacije po vsej državi, sploh to velja za zasebni sektor. V nekaterih ordinacijah tudi dobite ceno izključno glede na vaše težave in stanje, v katerem je zobovje, tako da se obravnavajo individualno in ne pavšalno, kar lahko koga diskriminira. Sploh tiste, ki skrbite za svoje zdravje in zobe. Cenik zobozdravstvenih storitev je na tej povezavi cene: https://luxdental.si/cenik-zobozdravstvenih-storitev/ in si lahko ogledate, kako se določa v določeni zasebni zobozdravstveni ustanovi. Če boste zobozdravnika obiskali in se pokazali, da vas pregleda, vam bo tudi povedal, koliko bi zdravljenje vaših zob in dlesni stalo. Pove vam tudi čas zdravljenja.

Cenik zobozdravstvenih storitev

Cenik zobozdravstvenih storitev za vas osebno bo podan na podlagi brezplačnega preventivnega pregleda, ki ga bo izvedel zobozdravnik. Prvi brezplačni pregled je brez kakršnih koli obveznosti. Ko vam bo cenik zobozdravstvenih storitev za vas predstavljen, se boste lahko odločili, ali boste nadaljevali z zdravljenjem ali ne. Najbolje je, da imate s seboj rentgensko sliko zob, ki je mlajša od dveh let. Če je nimate, vam jo bodo naredili in na podlagi tega bo zobozdravnik veliko lažje ocenil stanje vaših zob ter tudi vaš individualni cenik zobozdravstvenih storitev.

Rentgensko sliko vam bodo naredili tudi v zasebni ambulanti. Z zobozdravnikom se boste pogovorili o tem, kako si zamišlja vaše reševanje zobozdravstvenih težav. Odgovoril bo tudi na vsa vaša vprašanja, ki se gotovo porajajo. Glede na vse pridobljene informacije se boste odločili, kako dragoceno je za vas zdravje zob in koliko ste pripravljeni vanj vložiti.

Prejeli boste predračun, ki bo prilagojen vašim potrebam in tudi zmožnostim. Na podlagi tega se boste lahko bistveno lažje odločili. Zanimivo je to, da se ceniki v zobozdravstvenih organizacijah, ki so v zasebni lasti in imajo več izpostav, se med seboj ne razlikujejo. Zato je vseeno, kam greste na zdravljenje, povsod vas bodo obravnavali enako, zato lahko obiščete tisto ordinacijo, ki vam je najbližja ali vam najbolj odgovarja.