gumiranje

Gumiranje; zaščita pred okoljskimi vplivi

Gumiranje je uporaben zaščitni postopek za zaščito površin z različnimi materiali – nedrsni, protiobrabni, elektro-prevodni in podobno. Kaj je gumiranje? Gre za hladen postopek, s katerim v celoti ali le lokalno zaščitijo neko površino. Blast tehnik se vam popolnoma prilagodi in, ne glede na obsežnost postopka gumiranja, storitev opravi na vaši lokaciji ali lokaciji njihovega podjetja. Gumiranje je lahko po želji posameznika izvedeno v različnih trdotah in barvah.

Gumirajte z nami

Za gumiranje se uporablja namenske aplikatorje, s katerimi pod pritiskom komprimiranega zraka na površino, ki jo je potrebno zaščititi, nanašajo eno ali več plasti izbranega elastičnega polimera. Postopek je časovno hiter saj se gumirana površina posuši v le nekaj urah, izdelki pa nato že pripravljeni za nadaljnjo uporabo.

Tako ta zaščitni postopek zagotavlja trajnostno in temperaturno odporno zaščito do 120°C. Metoda je primerna za zaščito na skoraj vseh kovinskih in nekovinskih materialov. Postopki gumiranja, ki jih uporabljajo pri Blast tehnik (https://blasttehnik.si/) ustrezajo strogim FDA predpisom za varno uporabo zdravil in živil.

Gumiranje – s strokovnim izrazom nanos folij elastomerov zaščiti konstrukcijske elemente, na katere delujejo agresivne snovi. Material, ki ga je najpogosteje potrebno zaščititi je konstrukcijsko jeklo, armiran beton in beton. S postopkom gumiranja se tako lahko srečamo pri različnih tehnoloških panogah, večinoma pa se uporablja za potrebe težke industrije in gradbeništva.

Ta ostopek nanosa polimernih slojev je pogosto uporabljen, saj je cenovno dostopen, hiter in združuje številne prednosti.

  • Velikost površine, ki se jo obdeluje je lahko poljubna in ne predstavlja nobenih omejitev
  • Ob obdelavi površine ne pride do njenih poškodb, tako da se postopek lahko uporablja tudi pri površinah iz bolj občutljivih materialov
  • Postopek je primeren za obdelavo širokega spektra površin iz kovinskih in nekovinskih materialov
  • Možen je tudi večslojen nanos polimernih plasti, ki zagotovi optimalno zaščito obdelovane površine

V kolikor se odločate za postopek gumiranja, vas pri Blast tehnik prijazno vabijo, da stopite z njimi v kontakt (preko spleta ali telefonskega klica) in se z njimi posvetujete o dotični storitvi – povprašate jih lahko vse o samem postopku, načinu izvedbe in ceni. Ponujajo pa vam tudi celostno izvedbo storitve – površino, ki se jo obdeluje se najprej predpripravi v postopku peskanja, nato pa zaščiti z gumiranjem. S tem pa vam prihranijo dragoceni čas.