smučišče Golte

Obiščite smučišče Golte nad Savinjsko dolino

Se odločate, kam na izlet? Smučišče Golte vam ponuja enkratno doživetje v stiku z naravo. Nad Savinjsko dolino lahko tako poleg odhoda na smučišče Golte v bližini odkorakate tudi na edini (ugasli) slovenski vulkan Smrekovec, ki z urejeno gozdno potjo vodi na smučišče Golte. Na smučišče Golte vas iz bližine naselja Mozirje pripelje velika in prostorna gondola, ali pa se z avtom na drugo stran smučišča pripeljete kozi mesta Ljubno ob Savinji. Najbolje je, da sledite obcestnim znakom in pot vas bo zagotovo peljala vse do smučišča. Tam vas bodo pričakale lepo urejene proge in nastanitve, kjer se boste lahko ogreli in si odpočili po smuki.

Že v sami Savinjski dolini vam izletov in aktivnosti ne bo zmanjkalo. Poleg vsega naštetega se lahko preizkusite v muharjenju na Savinji ali pa se z kajaki in kanuju spustite po brzicah reke Savinje. V bližini Ljubna ob Savinji je kraj Luče, kjer si v veliki in dobro založeni ribogojnici nalovite ali pa vam jih že pripravijo odlične postrvi. V naselju Luče tako deluje že dolga lata z bogatimi nagradami ribogojnica, kjer poleg postrvi nudijo tudi ostale rečne dobrote. Če pot nadaljujete naprej boste prispeli v zelo znano Logarsko dolino, kjer je obvezna postojanka na ogledu slapa Rinka. Po deževnih obdobjih je slap čudovit in v poletnih mesecih zelo osvežujoč.

Ko pa se vrnete nazaj na smučišče Golte, morate obvezno preizkusiti domače dobrote. Tako boste skoraj v vsakem kmečkem turizmu, ki pa jih seveda ne manjka, dobili postreženo domače kislo mleko, sveže pečen hlebec in brez savinjskega želodca in domačega sira tudi ne bo šlo. Smučišče Golte tako najdete v samem središču številnih zanimivosti okolice. Poleg tega, da ponuja odlične smučarske proge, je kraj dobra ideja za obiske v vseh letnih časih. Obiščite smučišče Golte, poiščite nastanitev v tamkajšnjih apartmajih in uživajte tako pozimi kot poleti sredi neokrnjene narave, ki vam lahko nudi res veliko.