odkup aluminija

Odkup aluminija: naj vaše smeti postanejo denar

Aluminij je element, ki je pogosto uporabljen v današnjem gospodarstvu. Najdemo ga v letalski, gradbeni in vesoljski industriji, prav tako pa ga uporabljamo v vsakem domu. Gospodinje ga v obliki alu folije potrebujejo za shranjevanje živil, medtem ko si predstavniki moškega spola radi privoščijo pivo iz aluminijaste pločevinke.

Pri različnih industrijskih procesih in izdelkih, ki nam ne služijo več, nastane odpadni aluminij. Namesto, da ga zavržemo, raje izberimo odkup aluminija. Zaradi njegovih karakteristik ga namreč lahko zelo učinkovito recikliramo in obenem zaslužimo. V današnjem članku boste izvedeli kateri viri aluminija so primerni za reciklažo, v katerem podjetju poskrbijo za odkup in odvoz aluminija ter kako poteka cenitev.

Glavne lastnosti aluminija

Aluminij odlikuje enostavna obdelava in oblikovanje, odporen pa je tudi proti koroziji. Je nemagneten in neiskriv, zato ga lahko uporabljamo v nevarnih in eksplozivnih okoliščinah. Zaradi dobre prevodnosti je pogosto eden izmed glavnih materialov pri električnih daljnovodih. Kot samostojen element ni močan, se pa njegove prednosti pokažejo v kombinaciji z drugimi elementi kot so silicij, magnezij ter baker. Zlitine, ki nastanejo iz naštetih elementov so lahke, vendar zelo odporne.

Viri odpadnega aluminija, ki so primerni za reciklažo

Vsakemu od nas se nekje nabira aluminij, ki ga ne potrebujemo več. Mogoče se v vašem podjetju vsak mesec borite z odpadki, ki se kopičijo pred vašo delavnico? Imate doma kup pločevink, ki jih ne potrebujete? Odločite se za odkup aluminija! Z recikliranjem boste pripomogli k varovanju okolja, obenem pa se bodo vaše smeti spremenile v zaslužek. Spodaj si lahko preberete kateri so najpogostejši viri aluminija, ki so primerni za reciklažo.

1. Pločevinke v katerih je bila hrana in pijača naj bodo sprane in očiščene. Odstranite nalepke ali papirne ovoje, izvlecite jezičke in jih zdrobite, preden jih odnesete v stroj za reciklažo. Pločevinke in konzerve sicer zavzamejo kar nekaj prostora, kljub temu pa so lahko odličen vir zaslužka.
2. Gradbeni odpadki, ki vsebujejo aluminij so žlebovi, izpadi, stranska tirnica ter opilki in majhni delci, ki nastanejo med gradnjo hiše.
3. Kalup iz aluminija nastane, ko aluminij v tekoči obliki vlijemo v kalup. Najdemo ga v rešetkah, podstavkih za lahke drogove in drugih predmetih.
4. Avtomobilski deli kot so bloki motorjev, obloga avtomobilov in platišča. Taki odpadki se v naravi razgrajujejo vrsto let. Ne odvrzite jih, saj s tem lahko povzročite veliko škode. Vzdržujte red v svoji delavnici in se odločite za odkup aluminija.
5. Okenski in vratni okvirji so ena izmed oblik aluminijastih ostankov. V primeru, da ste pred kratkim menjali vrata in okna, imate pri roki veliko materiala za recikliranje. Najbolje je, da vse kar ni aluminijastega odstranite, saj boste tako dobili najboljšo ceno.
6. Deli iz zunanjega pohištva vsebujejo aluminijasto uokvirjanje. To so na primer določeni modeli zunanjih stolov in ležalnikov.
7. Aluminijasta žica je srebrne barve in nemagnetna. Ločite jo od bakra in tako jo boste brez težav reciklirali.
8. Umazan aluminij ne bo prinesel tako visokih cen kot čist aluminij, pa vendar je možen tudi odkup le tega. Pod umazan aluminij spadajo odpadki, ki poleg aluminija vsebujejo tudi druge elemente, ki jih ne morete odstraniti oziroma ločiti od aluminijastega dela. Beseda umazan torej ne označuje, da je delec prikrit z umazanijo, temveč, da je prekrit s plastjo barve ali zlit z drugimi materiali, ki jih samostojno ne morete odstraniti. Postopek čiščenja je zahteven, zato vam bo odkup aluminija v takih primerih prinesel manjši zaslužek.

Kakšno ceno lahko pričakujem za aluminij?

Cena je odvisna od več dejavnikov in sicer trenutnega povpraševanja na trgu, kakovosti in ohranjenosti materiala, čistosti elementov in posameznih komponent, starosti, teže ter posebnih zahtev pri odvozu. Odkup aluminija in cenitev potekata individualizirano in sicer glede na značilnosti elementov ter potreb pri odvozu. Za odkup čistega in dobro ohranjenega aluminija boste dobili največ denarja. Pri aluminiju, ki vsebuje tudi ostale primesi, kot so plastika in ostale kovine pa lahko pričakujete manjši zaslužek. Prav tako se cena zniža, kadar je potrebno material zaradi teže razrezati.

Odkup aluminija je izvrstna priložnost za enostaven zaslužek.

Podjetje Odkup-bakra.si

V podjetju Odkup-bakra.si nudijo odkup aluminija, ki mora biti pred postopkom reciklaže pregledan in sortiran. Preko telefonskega pogovora se boste najprej pogovorili o kakovosti surovine. Opravljen bo tudi ogled odlagališča, kjer shranjujete material, če je le tega veliko. Velika teža materiala ne bo težava, saj ga bodo zaposleni iz podjetja razdvojili s posebnimi škarjami ali s pomočjo plamenskega rezanja. Ves material bodo hitro in varno naložili na posebno opremo, ki zagotavlja visoko nosilnost in varnost pri delu ter ga odpeljali v reciklažo, zato sami ne boste imeli nobenega dela. Za pravilno reciklažo aluminija sta potrebna strokovno znanje in usposobljenost, zato se obrnite na zaupanja vredne in zanesljive izvajalce, ki imajo svojo dejavnost registrirano in pri svojem delu upoštevajo stroge zakonske določbe.

V podjetju Odkup-bakra.si vam nudijo ugodne cene in prijazne storitve za odkup aluminija vseh vrst. Za več informacij pokličite na telefonsko številko 040/684/500, veseli pa bodo tudi vašega sporočila na elektronski naslov info@odkup-bakra.si.