Blefaroplastika

Znaki staranja na predelu oči in potreba po blefaroplastiki

Oči so občutljiv predel obraza, kjer se hitro pokažejo znaki staranja. Naročanje na blefaroplastiko, operacijo vek, ponuja rešitev za zmanjšanje teh znakov staranja. Koža vek postane odvečna, mišice oslabijo, in maščoba se začne kopičiti okoli oči. Ženske opazijo težave pri nanosu ličil in obstojnosti, kar pogosto privede do opustitve ličenja. Poleg tega se pojavijo težave z vidom, ki dajejo vtis utrujenih oči in žalostnega videza.

Blefaroplastika za mladosten videz oči

Blefaroplastika, operacija zgornjih vek, je učinkovita rešitev za odpravljanje znakov staranja na predelu oči. Postopek lahko zmanjša odvečno kožo, okrepi oslabljene mišice ter odstrani nakopičeno maščobo okoli oči. To omogoča ženskam, da ponovno uživajo v nanosu ličil, izboljšajo obstojnost ter obnovijo mladosten videz oči. Blefaroplastika ne zmanjšuje le znake staranja, temveč lahko tudi izboljša težave z vidom in celoten videz obraza. Postopek odpravlja utrujenost v očeh ter pomaga obnoviti svež in mladosten videz celotnega obraza. S to operacijo se lahko doseže harmoničen in naraven rezultat, ki pomaga bolje izražati lepoto oči.

Blefaroplastika

Estetske in funkcionalne prednosti zgornje blefaroplastike

Korekcija zgornjih vek, znana kot zgornja blefaroplastika, je poseg, ki se osredotoča na odstranjevanje odvečne kože na vekah ter reševanje povezanih estetskih in funkcionalnih težav. Po izvedeni blefaroplastiki so oči bolj odprte, pogled pa pridobi svež in vesel videz, kar vpliva na celoten mladosten izgled obraza. Operacija vek, imenovana blefaroplastika, je primerna za posameznike, ki jih moti odvečna koža na zgornjih vekah. Odvečna koža na zgornjih vekah jim povzroča težave z vidnim poljem in ustvarja občutek težkih ter utrujenih vek. Postaran videz oči vpliva na njihovo samozavest, imajo težave pri ličenju zaradi odvečne kože na zgornjih vekah.

Blefaroplastika se izkaže kot učinkovita rešitev za izboljšanje videza oči. S posegom se odpravi odvečna koža na zgornjih vekah, kar prinaša številne koristi, vključno s svežim in mladostnim videzom pogleda ter izboljšano samozavestjo posameznika. Operacija je tako usmerjena v estetske kot tudi funkcionalne izboljšave na področju zgornjih vek.

Potek operacije in priprave na njo

Korekcija zgornjih vek poteka kot neboleč poseg po aplikaciji anestetika. Med operacijo se odstrani odvečna koža na vekah ter po potrebi tudi maščevje, ki lahko povzroča otekanje ali zabuhlost vek. Rez in kasnejšo brazgotino skrijejo v gubo kože, kar omogoča skoraj neviden rezultat pri odprtih očeh. Dodatno lahko, če je potrebno, izvedejo dvig obrvi. Tehnika operacije se izbere glede na posameznikovo stanje. Okrevanje po posegu je hitro, pri čemer so bolečine zanemarljive. Po operaciji vek se pojavijo otekline in podplutbe, ki pa izginejo v 5-7 dneh. Za pospešitev okrevanja priporočajo hlajenje in spanje na dvignjenem vzglavju. Šive odstranijo med 5. in 7. dnem po posegu, kar omogoča začetek uporabe ličil.