Zakaj je doma pridelano in pripravljeno boljše?

Vsi vemo, da so doma pripravljeno boljše in tudi cenovno ugodneje. Ne glede na to kaj vzamemo, je vsekakor bolje domače. Doma pridelana zelenjava, obroki, čistila, razne maske in še bi lahko naštevali. Kar je v večini domače je boljše že zaradi tega ker vsaj vemo kako je pripravljeno in kaj določen pripravek vsebuje. Če pa gledamo na doma pridelano zelenjavo pa vemo s čim je gnojena in da ne vsebuje nobenih nezdravih dodatkov.

domačeV kolikor imamo le možnost je dobro imeti doma svoj vrt in pridelovati svojo zelenjavo, saj se poleg tega, da jemo domače tudi dobro razgibamo, ko vrt urejamo in zanj skrbimo. Res je da tudi doma pridelana zelenjava ni čisto poceni, je pa vsekakor bolj poceni kot pa, če jo redno kupujemo.

Razna čistila, ki jih pripravimo doma so mnogokrat bolj učinkovita in tudi ne vsebujejo kemičnih dodatkov, kot kupljena čistila. Za domačo pripravo čistil lahko uporabimo sodo bikarbono, domači kis ali kupljeni alkoholni kis za vlaganje ter malo vode in s pravilno pripravo očistimo celotno stanovanje. Tudi na internetu lahko najdemo razne učinkovite recepte domače priprave čistil in bistvo vsega je da so poleg učinkovitosti tudi očitno cenejša.

Doma si lahko pripravimo tudi razne maske, tako za lase, kot tudi za obraz in celotno kožo. Doma pripravljene maska za lase so lahko tako za suhe lase, tanke, skratka za vse tipe las. Doma pripravljene maske so zelo hranljive ter obogatijo lase in naredijo močnejše. Ena bolj znanih doma pripravljenih mask je tudi mešanica jajca, žlice olivnega olja ter žlice medu. Maska doda vsa potrebna hranila lasem in poskrbi za naraven sijaj las.

Celo maske za kožo lahko s sestavinami prilagajamo glede na tip kože. Doma si lahko pripravimo masko za problematično kožo polno mozoljev ali pa nekoliko starejšo kadar se želimo znebiti gub. Mladosten videz kože je možno ohranjati s pomočjo medu. Lahko si pripravimo bolj enostavno masko tako, da krpo sprano z toplo vodo odcedimo in položimo na obraz, da nam odpre pore, nato pa si celoten obraz namažemo z medom in pustimo delovati  20-30 minut. Ali pa če posežemo po malo bolj zahtevni maski, ki pa je pripravljena iz rumenjaka ali beljaka (odvisno ali imamo mastno – beljak ali suho – rumenjak kožo), žlice medu, malo mleka ter žličko oljčnega olja. Poleg teh dveh poznamo še vrsto drugi ravno tako učinkovitih mask, ki so zelo preproste za pripravo in tudi zdrave, saj ne vsebujejo nobenih kemičnih dodatkov in zdravju škodljivih snovi.