vinil

Vinil daje lep estetski videz in je enostaven za vzdrževanje

Kakšno talno oblogo položiti v lastno stanovanje? To je večna dilema vseh, ki šele gradijo svojo hišo ali pa je prenavljajo. Enotnega odgovora ni, saj ima vsaka stvar svoje prednosti in slabosti, a danes se bomo osredotočili na vinil. Gre za izredno vzdržljiv in neobčutljiv material, ki ne zahteva posebne nege, zato je danes vse bolj priljubljena izbira.

Katere so še prednosti vinila? Ena večjih prednosti je gotovo ta, da ga lahko položite kar sami, saj je proces zelo enostaven – seveda pa morate za popoln izgled upoštevati par detajlov: vinil oziroma vinilne plošče vedno začnite polagati v levem kotu ob steni. V tej prvi vrsti morate odstraniti pero na daljši strani plošč; uporabite distančnik in jih položite 3–5 milimetrov od stene. Vsako naslednjo ploščo položite v utor predhodne plošče, pod kotom 25°. Zaradi klik sistema, se bo ta sama lepo spojila z drugo ploščo. Pri zadnji plošči v vrsti odrežite višek in ga, če se le da, uporabite pri naslednji vrsti. Imejte v mislih, da je dobro kupiti kakšno vinilno ploščo več in jo izmeti za rezervo, če se kje kaj zalomi.

Vinil je nezahteven za vzdrževanje, ustvarja lep videz in je cenovno ugoden. Kupite ga lahko v različnih variacijah – v imitaciji lesa, kamna ali keramike, kar vam pač najbolj ugaja. Ne glede na to, za kakšno varianto se boste odločili, boste z vinilnimi ploščami polepšali vaše prostore, navdušeni pa boste nad samo kompaktnostjo in udobnostjo plošč. Obstajajo vinili na klik in klasični vinili, o prednostih enih in drugih se pogovorite s strokovnjakom.

Vinil je gotovo ena izmed boljših izbir kar se tiče talnih oblog. Ker je na voljo v različnih variantah, bo vsak našel pravega zase. Vinilne plošče lahko polagate sami, če pa tega niste vešči, pa lahko to delo prepustite tudi strokovnjakom, ki bodo to uredili kot bi mignil.