Ponve

Ponve: Vsestranska kuhinjska posoda za vsakdanjo uporabo

Ponev je resnično nekaj s čimer v kuhinji preprosto ne moremo. Je kuhinjski pripomoček, ki ga potrebuje prav vsak, ne glede na to ali je ljubitelj kuhanja ali pa si s kuhanjem ni prav blizu. Preden vam predstavimo različne vrste ponev in njihove lastnosti naj vam omenimo, da so ponve WOLL na vrhu seznama, ko govorimo o kvalitetnih kuhinjskih posodah.

Različne vrste in njihov namen

Seveda obstaja na svetu neskončno število različnih kuhinjskih posod, zato vemo, da pri ponvah ni prav nič drugače.

  • Nizke ponve: Najbolj pogosto v kuhinji uporabimo nizke ponve, katere so primerne za pripravo različnih jedi, vse od zelenjave pa do mesa. Veliko od nas uporablja nizke ponve vsakodnevno, saj v njih pečemo jajca. Lahko pa jih seveda uporabljamo tudi za pečenje zelenjave, zrezkov, polpet in še številne druge hrane. Zaradi njihove oblike omogočajo nizke ponve enostavno manipulacijo in hitrejše segrevanje.
  • Ponve za palačinke: Če smo prej pisali o ponvah z nizkih ponvah, lahko sedaj omenimo ponve za palačinke, katerih stranice so izjemno nizke. Se sprašujete zakaj? To namreč olajša obračanje in peko palačink. Ponve za palačinke so ravno prav velike in nizke, da se enakomerno segrejejo, kar privede do popolnih palačink.

Ponve

  • Ponve za ribe: Če še niste slišali, da obstajajo ponve za ribe naj vam povemo, da je temu res tako. Te ponve so večje in ovalne oblike, saj se tako riba peče v celoti, od glave so repa.
  • Visoke ponve: Če smo prej pisali o nizkih ponvah moramo omeniti tudi visoke ponve, katere so namenjene predvsem pripravi rižote, praženega krompirja, golaža, celo enolončnic in podobno.

Seveda to ni vse. Poznamo tudi žar ponve, ki so idealne za pripravo mesa in zelenjave brez, da bi za to potrebovali žar. Ena svetovno znanih ponev pa je seveda vok. Če ste ljubitelj azijske hrane veste, da je vok najboljša izbira za to. S svojimi visokimi stranicami vam omogočajo pripravo okusnih azijskih jedi, kot so piščančji chopsui, mongolsko meso in mnoge druge.

Definitivno pa ne moremo reči, da vsaka ponev vredna nakupa. Če si želite, da bodo vaše jedi uspele tako kot ste si zamislili je pomembna tudi kakovost tega kuhinjskega pripomočka. S pravo izbiro boste pripravili odličen zajtrk, kosilo ali pa večerjo. Obiščite spletno stran Woll-posoda.si in se prepričajte kar sami.