odkup bakra cena

Koliko boste dobili za odkup bakra – cena je odvisna od več dejavnikov

Za odkup bakra cena bo na začetku zvišanja obrestnih mer še vedno visoka. Ameriški Fed je napovedal, da bo začel krčiti bilanco stanja, kar bo vplivalo tudi na odkup bakra – kolikšna je cena pa bo odvisno od trgovanja, torej od povpraševanja in ponudbe, na kar ne more nihče vplivati in tudi ne napovedati. Zato se cena prilagaja na borzi vsak dan, vi pa boste za ceno odkupa vašega bakra izvedeli od odkupovalca in sicer na podlagi podatka, kako čista in ohranjena je ta dragocena kovina.

dkup bakra cena

V osnovi je v skladišča azijske LME prišlo veliko blaga. Na Kitajskem, ki ga je prizadela pandemija, blaga ni bilo mogoče prevzeti v velikem številu skladišč v Šanghaju in okolici, kar je povzročilo povečanje zalog. Po umiritvi pandemije se bo poraba na Kitajskem morda povrnila, osnove pa so do določene mere ugodne tudi za razmerje cen SHFE/LME. Poleg tega je marca proizvodnja katodnega bakra na Kitajskem znašala 848.500 ton, kar je 1,5 % več kot prejšnji mesec in 1,4 % manj kot v enakem obdobju lani.

Razen dveh zasebnih topilnic bakra v Shandongu, ki so ju morali zaradi finančnih pritiskov in drugih težav zapreti, je bila proizvodnja ostalih domačih topilnic v bistvu v skladu s pričakovanji, vse to pa je vplivalo na odkup bakra, cena se je zato zvišala. Čeprav so nekatere talilnice na severovzhodu Kitajske napredovale pri načrtu vzdrževanja zaradi težav s surovinami, to malo vpliva na proizvodnjo in tudi na odkup bakra – cena se prilagaja tudi temu. Domače zaloge bakra bodo ostale nizke, kar bo podpiralo cene bakra.

Topilnice potrebujejo baker za proizvodnjo bakrenih izdelkov, ki jih je izjemno veliko. Vendar je pridobivanje rude zelo potratno ter škodljivo za naravo, zato je boljši odkup bakra, cena je zato visoka, ker se ta kovina ponovno uporabi in se iz nje naredijo novi izdelki. Tako boste imeli počiščeno okolico ali pa boste prodajali ostanke od proizvodnje in si s tem zmanjšali nabavne stroške. Koliko točno boste dobili za baker, ki ga prodajate, pa naj bodo to žlebovi, posoda, orodje, streha in podobno, je odvisno od stanja bakra, ki ga prodajate in trenutne cene na trgu, zato vam lahko dajo le individualne cene. Se pa splača tudi, če imate bakrene žice in kable.