fizioterapija

Fizioterapija: “zdravilo”, ki nas ponovno postavi na noge

Na žalost ni nihče večno mlad kar pomeni, da se pri določenem letu po, recimo padcu, ne moremo samo pobrati in reči, da bo vse v redu. Z vsakim dodatnim letom življenja je naše telo bolj dovzetno za razne poškodbe kar nas prej ali slej pripelje do bolj resne poškodbe ali bolečine. Rešitev oziroma lajšanje tega je fizioterapija, ki lahko poteka v zdravstvenem domu ali pa celo pri vas doma s pomočjo podjetij kot je Therapia: https://therapia-dom.si/.

Fizioterapija nam pomaga ohraniti in krepiti zdravje in s tem tudi naše gibalne zmožnosti. Vsakdo, ki se je kdaj bolj resno poškodoval ve kako preprosto je izgubiti mišično maso po tem, ko se dolgo ni smel premikati. Izgubljeno mišično maso je potrebno seveda pridobiti nazaj, kar pa ni nikoli tako preprosto kot jo je bilo izgubiti. Prav pri tem je fizioterapija dobra. Njen cilj je, da nas čim hitreje postavi nazaj na noge zato, da lahko ponovno počnemo kar želimo. Prav tako je pomemben del pri zagotavljanju, da starostniki dobijo dovolj telovadbe in, da se rezultati staranja kažejo čim manj.

fizioterapija

Fizioterapija se lahko poleg samo telovadbe oziroma razgibavanja razdeli še na nekaj drugih načinov zdravljenja. Pod njo spadajo še masaže, toplotna zdravljenja, zdravljenja z hlajenjem ter hidroterapija. Vsaka ima svoj namen in kdaj se jih lahko kombinira tudi več. Kljub različnim načinom zdravljenja pa je končni cilj zmerom isti; da se bolnikovo stanje izboljša oziroma ne poslabša.

Vredno si je zapomniti, da je fizioterapija nekaj kar je bolje prepustiti strokovnjakom in, da se v primeru, da jo potrebujemo, posvetujemo z njimi namesto, da poskušamo nekaj sami. Fizioterapevti bodo bolje vedeli, kaj je bolje za nas in nas bodo tudi bolje usmerili v smer, ki nam bo zagotovila čim hitrejše in boljše okrevanje. Zadnja stvar, ki si jo seveda želimo je, da sami poslabšamo svoje zdravje.