kapljice za oči

Kapljice za oči so prava rešitev za suhe in razdražene oči

Dandanes se – predvsem zaradi prekomernega zrenja v zaslone telefona, računalnika itd. – vse več ljudi sooča s suhimi, pekočimi in utrujenimi očmi. Ste tudi vi med njimi? Uporabite kapljice za oči in vaših težav bo kmalu konec.

Glavni razlog za suhe oči so torej elektronske naprave oz. »buljenje v zaslon«, kot temu radi rečemo. Problem zrenja v zaslon je ta, da pri tem premalokrat pomežiknemo, zaradi česar se solzni film na očeh ne obnavlja dovolj pogosto. Prav tako imajo na naše oči negativen vpliv klimatske naprave, suhi prostori (optimalno bi bilo, da bi se zadrževali v prostorih z vsaj 50 % vlažnostjo), kontaktne leče in alergije. Če smo dalj časa izpostavljeni pravkar omenjenim dejavnikom, bomo kmalu občutili zbadanje, praskanje v očeh, morda bomo imeli občutek, da imamo tujek v očeh, lahko se pojavi celo vnetje. Vse to so znaki suhih oči, kar zagotovo ni prijetno, zato si čimprej pomagajte. Najprej pomislite, kaj bi lahko bil razlog za vaše suhe oči – zagotovo lahko vsaj malo omejite čas, preživet pred ekrani in zasloni, poskrbite za ustrezno vlažnost prostora, se izogibate klimatiziranim prostorom in zmanjšate uporabo kontaktnih leč (ko se le da, nosite očala). Pomaga tudi, če boste začeli zavestno mežikati ali pa si med daljšim gledanjem v zaslon ali branjem knjige večkrat vzeli 10 minut odmora za zretje v naravo (vsaj 10 metrov daleč). Nenazadnje pa lahko uporabite kapljice za oči ali t. i. umetne solze, ki bodo navlažile vaše oči in poskrbele, da bo neprijeten občutek v očeh kmalu izginil. Kapljice so narejene na osnovi hialuronske kisline in navadne smetlike, pakirane pa so v zelo priročni embalaži, ki bo poskrbela za to, da se vsebina ne bo razlila.

Kapljice za oči vam lahko predpiše osebni zdravnik, a le, če so suhe oči posledica bolezenskega stanja, sicer pa so povsem brezplačno na voljo v vseh lekarnah in specializiranih prodajalnah v vaši okolici, naročite pa jih lahko tudi v spletnih lekarnah. Čimprej se torej odpravite v lekarno in poskrbite, da bo vaših težav z očmi kmalu konec.