Zakaj investicija sončna elektrarna najbolj splača za vas in za okolje?

Investicija sončna elektrarna se splača, se so izpolnjeni trije pogoji. Prvi je, da izberete kakovostno elektrarno, ki bo delovala vsaj 20 let. Drugi je, da če porabite velik energije, jo boste potem imeli zastonj in to se da zračunati, kdaj se investicija povrne. In tretji razlog, zakaj se investicija sončna elektrarna splača je, da gre za ohranjanje planeta, da uporabljamo samo obnovljiv vir energije, ki je večen, to pa je sonce. V primeru, da se lahko priklopite v v javen električni sistem, se vam bo investicija še bolj splačala, ker boste lahko pridobili nepovratna sredstva za začetno investicijo.  To je dodatni bonus, ki nam ga nudi država.

investicija sončna elektrarna

Investicija sončna elektrarna se izjemno splača, se se investira v kakovostne sončne celice. ki imajo največji izkoristek, tudi do 18 procentov v naravi, medtem ko imajo v laboratoriju do 25 procentov izkoristka, ki pa ga žal v naravi nikoli ne dosežejo. Na to morate računati. srednje kakovostne celice imajo izkoristka do 15 % in amorfne do 9 procentov, kar je bistveno manj. Vendar se te celice splača namestiti tam, kjer ni veliko sonca, je dosti oblakov in megle ter so kratki dnevi in poletje.

Začetna investicija sončna elektrarna v kakovostne panele pa pomeni, da boste imeli garancijo na njih 25 let. Če hočete imeti res profit od elektrarne, jo morate načrtovati za vsaj 20 let, zato taka garancija res prav pride. Vendar te  celice zdržijo tudi do 40 let, kar pa je res lepa doba.

Investicija sončna elektrarna se splača tudi z gledišča ohranjanja planeta, ker gre za najčistejšo in večno energijo, ki je za vedno obnovljiva in se ne uniči. Pri tej proizvodnji ne nastaja nič škodljivega, kar bi onesnaževalo naravo in zrak. Tudi paneli, ko enkrat odslužijo namenu in se zamenjajo za naslednjih 40 let, se lahko reciklirajo v ponovno uporabo, ker že imamo centre v Evropi, ki to spočnejo varno in nesporno za okolje.