Smučanje 2017

Smučanje je eden izmed priljubljenih zimskih športov. Letošnja smučarska sezona v Sloveniji kot drugod ponuja veliko smučišč, na katerih lahko preživimo svoj prosti čas. Če še ne veste, kam bi šli smučat imamo za vas nekaj predlogov.

Med najbolj znanimi smučišči so Kranjska Gora, Rogla, Krvavec, Vogel, Mariborsko Pohorje. To so le nekatera izmed mnogih smučišč na slovenskem. Tudi druga manjša vam ponujajo kakovostno in varno vožnjo. Preden gremo na smučanje, potrebujemo smučarsko opremo. V raznih trgovinah lahko najdemo smučarsko opremo, ki zna včasih biti zelo draga. Da bi se izognili prevelikemu strošku, obstaja nekaj rešitev, kako priti do kakovostne smučarske opreme ceneje.

smučanje

Ena od možnosti je, da obiščemo smučarske sejme. Tam lahko kupimo rabljeno ali pa novo opremo. Ponavadi se veliko ljudi odloči za nakup otroške smučarske opreme na sejmu, saj je večina rabljene opreme lepo ohranjene in cene so bistveno nižje kot tiste v trgovinah. Ker otroci rastejo je nakup nove opreme čisto nepotreben. Počakamo lahko tudi na različne akcije. Te so večinoma po koncu smučarske sezone. Nekateri se odločijo za nakup tudi prek spleta vendar se je treba prepričati, da je oprema res brezhibna in varna. Na smučiščih se je potrebno držati nekaj osnovnih navodil, če želimo, da bo naše smučanje varno in brez posledic. Na vsakem smučišču so napisana pravila, kako se moramo obnašati na smučišču. Pri mednarodni smuarski organizaciji FIS, so pripravili 10 pravil, ki jih mora upoštevati vsak smučar.

Ob smučiščih stojijo tudi hoteli. To je odlična rešitev, če se z družino ali prijatelji odločite, da boste šli smučat za več dni. Na spletu lahko preverite njihove ponudbe in ugodnosti. Cena smučarske vozovnice se razlikuje po tem katero izberete. Ponavadi imajo smučišča celodnevne karte, nočne, 4-urne, 2-urne in različne pakete, ki vsebujejo vozovnice in malico ter druge ugodnosti. Smučanje je odlična priložnost, da preživite čas s svojimi bližnjimi in svoje telo napolnite s svežo energijo in ob tem uživate.