Rekuperacija rešuje problem čistega in svežega zraka v stavbi

Rekuperacija zraka pomeni, da se s pomočjo avtomatike zrak menja v stanovanju tako, da umazan gre iz njega in noter pride svež zrak. To se dogaja s pomočjo sistema, ki je nastavljan, da to počne ves čas. Kako to deluje preverite na www.elteh.si/rekuperacija/. Ugotovili boste, da je rekuperacija zraka izjemno učinkovita za vse prostore in stavbe. Še posebej se priporoča za tiste stavbe, ki os tako grajene in izolirane, da je zrakotesne. Po tem, ko boste namastili ta sistem, bos v hiši vedno svež in prijeten ter topel zrak.

rekuperacija

Rekuperacija je tiha in neopazna ter doti boljša od klime, deluje na več mestih v hiši, med seboj pa so povezana s cevmi ter ventilatorjem. Tipala tipajo tipala in ugotavljajo, ali je vlažen, umazan, poln plinov in podobno in če ugotovi, da ni v redu, ga bo zamenjal. Deluje pa tako ,da se mrzel in topel zrak ne stikata. Osebne sisteme ju samo očisti in tako se ne izgubi nič toplote, kar je za ogrevanje super novica.

Zato se rekuperacija dosti bolj splača kot pa prezračevanje prostorov in odpiranje oken, kar je še posebej nerodno pozimi, ker s tem shladite stene in je hiša mrzla. Tako porabite bistveno več ogrevanja, kar vas seveda stane. V takem primeru je vedno rešitev prav rekuperacija. Kakovosti bivanja po uvedbi tega sistema v stavbi bo za vse bistveno boljša. Se pa ga lahko namesti tako v stanovanjske hiše, kot tudi v poslovne in vse druge stavbe, le daje tam pač  večji sistem in malo bolj kompliciran.

Vendar pa pravi mojstri vse to lahko rešijo brez zagate. Vi pa boste uživali v miru svežem zraku in nič vam ne bo več pihalo. Tako boste prihranili pa še zboleli ne boste več. Če imate v stavbi plesen, bo preprosto izginila, ker pogoji zanjo ne bodo več ugodni, za vas pa bodo postali super.