prsna črpalka

Prsna črpalka

Pričakovanje otroka je nekaj najlepšega za oba starša. Ko izvesta, da bosta postala starša je to za njiju največje veselje. Ampak do prihoda preteče ogromno časa, za nekatere je ta čas kar dolg. V tem času se lahko starša pripravita na prihod svojega dojenčka lepo počasi. Ko postaneš starš prvič je še večji užitek, saj moraš vse nakupit ali si izposodit. Najlepše je, da za vse poskrbita sama, da vam nihče ne diktira kaj je nujno in kaj ne. Sama bosta ob prihodu otroka ugotovila, če sta mogoče kaj preveč nabavila. Vedita edino, da se danes lahko stvari izposodijo, da se ne kupujejo nove. Prav tako ne pozabite na prsno črpalko. Za optimalen razvoj novorojenčka je materino mleko najboljše.

prsna črpalka

Mogoče se sedaj vprašate kaj boste s prsno črpalko, če pa mislite dojiti. Tudi, če dojite je še kako pomembna prsna črpalka za dojenje. Nikoli ne veste, mogoče boste morali kam nujno it. Lahko si boste izčrpali mleko in bo vaš partner ali babica lahko nahranila vašega otroka. Seveda nabavit morate tudi stekleničko, ampak to morate tudi mislit med samo nosečnostjo. Take male podrobnosti so tudi včasih zelo nujne. Nekoč ni bilo prsnih črpalk in smo si morale mamice same iztisnit mleko ven, če otrok ni vse pojedel. Ker, če mleko ostane v dojki, kar se dogaja pogosti ni dobro, lahko pride do težav in velikih bolečin.

Prsna črpalka vas lahko stane danes kar precej denarja. Kar pa se lahko res zgodi, da je ne boste sploh rabili. Mislim, da je nihče ne bo kupil, ker nikoli ne veš kaj si predstavljajo. Zato se odločite za izposojo, tukaj se ne rabite bat, da niso sterilne in da se bi česa okužile. Tega se vam ni treba bat, vse je čisto in sterilno. Prsna črpalka vam lahko pride prav v dostih primerih. Tudi bradavice lahko začnejo zelo bolet, takrat boste prvo pomislili na črpalko. Mleko lahko tudi shranite v sterilne vrečke ali stekleničke v skrinjo ali hladilnik.