POS oprema

POS oprema naredi vaše prodajno mesto uporabno za stranko

POS oprema je nujna za prodajno ali nakupno mesto je mesto, kjer imate stranke, najboljšo pa dobite tukaj https://www.pospartner.si/products. Ko stranke kupijo na spletu, stopijo do vašega blagajniškega pulta ali izberejo artikel z vaše stojnice ali kabine, lahko brez težav plačajo na prodajnem mestu, kar omogoča kvalitetna POS oprema. Vaš sistem na prodajnem mestu je strojna in programska oprema, ki vašemu podjetju omogoča to prodajo. Sistem POS omogoča vašemu podjetju sprejemanje plačil od strank in spremljanje prodaje. Sliši se dovolj preprosto, vendar lahko nastavitev deluje na različne načine, odvisno od tega, ali prodajate prek spleta, imate fizično trgovino ali oboje.

POS oprema

Danes je sodobna POS oprema popolnoma digitalna, kar pomeni, da lahko stranko preverite kjerkoli že ste. Vse, kar potrebujete, je aplikacija POS in naprava, ki podpira internet, kot sta tablica ali telefon. Ko se kupec odloči za nakup vašega izdelka ali storitve, če imate fizično trgovino, boste lahko uporabili čitalnik črtne kode, da bi poiskali ceno predmeta. Nekateri POS sistemi vam omogočajo tudi vizualno skeniranje predmetov s kamero na vaši napravi. Pri spletnih trgovinah se ta korak zgodi, ko kupec zaključi z dodajanjem artiklov v košarico in klikne gumb za dokončanje nakupa.

POS oprema izračuna ceno artikla, vključno z morebitnim prometnim davkom. Nato sistem posodobi število zalog, da pokaže, da je artikel prodan. Vaša stranka plača. Za dokončanje nakupa bo morala vaša stranka za izvedbo plačila uporabiti svojo kreditno kartico, kartico z dotikom, debetno kartico, točke zvestobe, darilno kartico ali gotovino. Odvisno od vrste plačila, ki ga izberejo, mora banka vaše stranke odobriti transakcijo. Transakcija na prodajnem mestu je zaključena. To je trenutek, ko uradno opravite prodajo. Plačilo poteka, ustvari se digitalno ali natisnjeno potrdilo in stranki pošljete ali izročite izdelke, ki jih je kupila. Vsaka POS oprema uporablja POS programsko opremo, vendar vsa podjetja ne potrebujejo POS strojne opreme. Kaj točno potrebujete vam bo povedal prodajalec glede na vaš posel, ki ga imate.