pisala

Katera pisala izbrati za sebe ali za darilo

Če gledate na milijone izjemnih pisal na spletu ne veste, kaj bi izbrali za darilo prijateljem ali poslovnim partnerjem, vendar ima podjetje AGARIC d.o.o. rešitev za vas, če jih obiščete na spletu in pokličete za pomoč. Kemični svinčnik je hip-hop balerina peres. Je najbolj vsestranski in deluje na skoraj vseh pisalnih površinah. V bistvu imajo kemični svinčniki majhne kroglice na konici peresa, ki ob pritisku razpršijo črnilo na osnovi olja. Običajno so cenejši, lahko dostopni in pripravljeni za uporabo v vsakem trenutku.

pisala

Nalivna peresa pa so Pepelka v svetu peres. Čudovit na pogled, funkcionalen, a morda ne vedno najbolj praktičen. Nalivna peresa uporabljajo podajalnik za dovajanje tekočega črnila na konico peresa. So prilagodljivi in se prilagajajo rokopisu uporabnika ter poskrbijo, da je vaš podpis videti super. Njihova edina pomanjkljivost (za nekatere uporabnike) je, da zahtevajo določeno raven vzdrževanja. Nekateri uporabniki obožujejo ta občutek, ko sodelujejo pri vzdrževanju svojega peresa. Če pa ne bomo poskrbeli zanj, se bo črnilo na vodni osnovi posušilo. Čeprav so na otip elegantna in nežna, lahko najboljše nalivno pero prenese veliko vsakodnevne uporabe kot vsako drugo pero.

Rollerballs (včasih imenovani rolling ball ali pisala z izbrano konico) so najboljše iz obeh svetov med kemičnim svinčnikom in nalivnim peresom. Imajo enak majhen kroglični mehanizem kot kemični svinčnik s črnilom na osnovi tekočine kot nalivno pero, tako da dobite gladko pisanje brez vzdrževanja. Gel peresa so tehnično v bistvu večinoma le rolerji. Izraz se pogosto uporablja zamenljivo v luksuznih pisalih. Imajo enak pisalni mehanizem kot rollerball. Gel peresa imajo črnilo na osnovi gela in vode, zaradi česar je le malo lepljivo, tako da se oprime skoraj vsake površine. V nasprotju s črnili na vodni osnovi gel črnilu ni treba potopiti tako globoko v površino, da se ujame in postane jasno. Kljub temu ima veliko rolerjev enako črnilo kot gel peresa. Takrat se gel in rolerji razlikujejo le po imenu.

Flomaster je lahko karkoli, od arhivskega peresa do Crayola dišečih markerjev. Porozna vlakna so stisnjena skupaj, da tvorijo pisalno konico. Vlakna vpijejo črnilo že deluje. Markerji, osvetljevalci, celo fantastična pisala so najboljši primeri flomastrov.