obrezovanje vrtnic

Obrezovanje vrtnic

Ko se včasih vozimo okoli, radi pogledamo tudi lepe cvetoče vrtove. Še posebej smo včasih navdušeni, ko vidimo na vrtovih lepe cvetoče raznobarvne vrtnice. Vrtnice so nekaj posebnega na naših vrtovih, so zelo pisane, imamo nizke, srednje visoke, lahko vzpenjavke. Ampak vrtnice niso tako lahko za vzdrževati, saj, če hočemo imet res lepe jih moramo spomladi obrezat. Obrezovanje vrtnic poteka spomladi, ko se začne narava prebujat, tako tudi naše vrtnice.

obrezovanje vrtnic

Če imate doma kakšno vrtnico, sigurno poznate ta postopek obrezovanje vrtnic. To delo ni nujno, ampak je koristno za naše vrtnice. Vsi imamo radi, da vrtnice poleti bujno cvetijo, da so čim bolj lepe, ampak to lahko samo naredimo, če jih obrežemo. Ne obrezane vrtnice, vedite, da ne bodo tako lepo cvetele, kot tiste pri sosedovih, ki so jih obrezali. Tudi samo obrezovanje vrtnic ni težko opravilo, to lahko doma vsak počne. Danes imamo že vsi internet in lahko vse poiščemo na njem. Tako tudi lahko si preberete kako vrtnice obrezat, za bujno cvetenje.

Nekateri jih porežejo že v jeseni, ampak najboljše je da to naredite v spomladi, takrat se tudi trta in drevje obrezujeta. Če ne boste obrezali vrtnic, ni nič narobe, ampak vaše vrtnice bodo hitreje izumrle in, kot sem že omenila ne bodo tako bujno cvetele. Z obrezovanjem lahko odstranimo mogoče suhe veje, bolne in naredimo malo prostora za nove vejice. Vse kar je staro naj se odstrani, da bodo imele novi poganjki prostor za rast. Mogoče je malo težje obrezovati vzpenjavke, tam lahko naredimo največje napake. Č jih imate doma, mogoče vprašate koga kako se pravilno obrežejo, da bodo tudi bujno cvetele.

Če imate radi vrtnice, da vam polepšajo vaš cvetoči vrt, je sedaj pravi čas, da vrtnice tudi posadite. Če pa so že na vašem vrtu, pa jih čim prej porežite, da bodo poleti bujno cvetele.