kuhinja z otokom

Zakaj je kuhinja z otokom zelo praktična?

Kuhinja z otokom je moderen način izdelave kuhinje, ki se je uveljavil zadnja leta in je vse bolj popularen. Kuhinja je nerodna, če ima veliko vogalov in skritih kotov ter je tudi slabo osvetljena, zato je treba uporabljati ves čas luč, s čimer si delamo strošek in kvarimo oči. Sodobna kuhinja z otokom ima kakovosten pult ali kuhalno površino lahko tudi oboje in še jedilnico narejeno v obliki otokov v prostoru, okoli katerih lahko hodite.

kuhinja z otokom

Zakaj je kuhinja z otokom tako zelo praktična? V prvi vrsti, ker nima skritih kotov, dobro se vidi, lahko hodite okoli in okoli, za pultom pa je lahko več ljudi hkrati pa še družijo se in delajo lahko skupaj. Tak družina ni ločena na kuharico in ostala družina, kuharica ali kuhar pa ne kaže hrbta družini med kuhanjem. Otroci se tako lahko več naučijo od staršev in imajo večje zanimanje za gospodinjska opravila.

Moderna kuhinja z otokom nima niti ročajev niti gumbov, ima pa vse lepo spravljeno pod pultom, od predalnikov do omaric. Vse je tako lepo pospravljeno, da zgleda res čedno in čisto. Vsak si želi biti v taki kuhinji in pravi užitek je delati v takšni kuhinji zato boste gotovo začeli spet kuhati kot nekoč, takoj ko bost staro klasično kuhinjo zamenjali za sodobno in priročno.

Sodobna kuhinja z otokom ima tudi kakovostne gospodinjske aparate na razpolago ves čas, pečica pa je običajno tako visoko, da se ni treba sklanjati, kar pomagajo pri ohranjanju zdrave hrbtenice gospodinje ali gospodinjca, hkrati pa so otroci zaščiteni pred morebitnimi opeklinami, ker tega ne morejo doseči, kot pri klasičnih kuhinjah.

Zagotovo se vam bodo cedile sline po novodobni kuhinji, še posebej, ker se jih da prilagoditi vsakemu okusu in potrebam. Tudi barve in materiale lahko izberete katere koli, od lesa do kovine pa od bele do črne.