industrijski sesalec

Industrijski sesalec počisti še tako trdovratno umazanijo v podjetju

Prah, umazanija in ostala nesnaga se ne nabirajo le po naših stanovanjih, temveč tudi v velikih podjetjih in industrijskih obratih. Podjetniki, izberite svoj novi industrijski sesalec in poskrbite, da bo vaše podjetje ponovno zasijalo v svoji najboljši luči.

Prah je pač zadeva, ki se ji nikakor ni mogoče izogniti – včasih se nam zdi, da hitreje kot ga brišemo hitreje se nabira. Da ne govorimo o blatnih čevljih, pa hišnih ljubljenčkih, drobtinah od sendviča, tu pa tam se nam po tleh razlije kava ali čaj itd. Umazanije v stanovanjih zlepa ne zmanjka.

Nič drugače ni v velikih podjetjih, pisarnah in poslovnih prostorih. Vendar pa so »navadni« sesalniki, s katerimi čistimo naša stanovanja veliko premajhni, da bi z njimi lahko npr. počistili celotno avtomehanično delavnico. Zelo verjetno imajo premajhen kabel za celotno delavnico, kar pomeni, da bi morali sesalec dostikrat izklopiti iz električnega omrežja in ga prestavljati po prostoru ter ga ponovno preklopiti, prostornina sesalca je premajhna, moč je prešibka, skratka sesalci, ki povsem učinkovito čistijo stanovanja niso primerni za podjetja. Le predstavljajte si, da greste z vašim sesalcem v lesarsko delavnico in želite posesati ves prah, ostanke lesa itd. – sesalec se vam bo verjetno zelo kmalu zamašil, saj ni sposoben absorbirati tolikšne količine raznovrstne umazanije.

Hvala bogu zato na trgu obstajajo posebni industrijski sesalci, ki učinkovito rešijo tovrstne težave. Industrijski sesalec je narejen za čiščenje velikih prostorov, kjer se nabira najrazličnejša umazanija. Lahko ga uporabite za čiščenje cementa in ometnega prahu, sesanje azbesta, pepela, učinkovito očisti tla v avtomobilskih avtopralnicah, v kovinski in strojni industriji, z njim lahko posesate snovi v farmaciji, očistite hale, kjer rokujejo z aluminijem in PVC-jem itd.

Industrijski sesalec je seveda nekoliko dražji od tistih, ki jih imamo za v stanovanja, kar pa je povsem razumljivo, saj »opravlja« bistveno težje naloge, kot je le enostavno sesanje prahu in drobtinic. A vendar si vsi želimo bivati in delati v čistih prostorih, zato se investicija v tovrstne sesalnike zagotovo izplača.