čebelji izdelki

Raziščite veliko ponudbo čebeljih izdelkov

Ima vaš prijatelj, znanec, sosed, babica, dedek, oči, mami, partner ali partnerka kmalu rojstni dan, vi pa nikakor ne najdete pravega darila zanj ali zanjo? Podjetje Medeni zaklad vam ponuja veliko različnih medenih izdelkov, ki so vsekakor lepo darilo.

Medeni izdelki so unikatni, saj so narejeni ročno, vanje pa je vloženega kar nekaj truda. So lepega videza, narejeni iz povsem naravnih sestavin in lepo dišijo, zato jih bo zagotovo vesel vsak obdarovanec. V ponudbi boste našli različne vrste medu, sveče iz čebeljega voska, bogat darilni program in še kaj. Hitro pobrskajte po spletu in se prepričajte, da so medeni izdelki naravnost čudoviti.

Čebelji izdelki so povsem naravi, saj jim ni nič dodano ali odvzeto. Pred nakupom se prepričajte, da so opremljeni s posebno nalepko, ki zagotavlja, da gre za slovenski proizvod najboljše kakovosti. Nabor čebeljih izdelkov je res ogromen – kupite lahko akacijev, ajdov, kostanjev ter cvetlični med, satje v medu, čebelji vosek, cvetni prah in propolis, sveče iz čebeljega voska ter različne darilne sete in pakete. Skratka, na enem mestu najdete vse, kar potrebujete za lepo rojstnodnevno darilo, praznovanje obletnice ali druge posebne priložnosti.

Sveče iz čebeljega voska so zelo cenjen in iskan proizvod. Čebelji vosek je namreč naravni proizvod čebel, sestavljen iz propolisa in cvetnega prahu, kar vosku daje značilno rumeno barvo. Da pa čebela lahko proizvede čebelji vosek, se mora prve dni po rojstvu prehranjevati s cvetnim prahom, v panju pa mora biti dovolj velika zaloga medu, s katerim se čebele hranijo, da lahko pridelajo vosek. Za malo voska mora delati ogromno čebel, na splošno pa ga primanjkuje, zato je njegova ceno nekoliko višja. Vosek je človek skozi zgodovino uporabljal za različne namene. Z njim so balzamirali trupla, izdelovali kipe, pripisovali so mu zdravilne lastnosti in podobno, na Slovenskem pa so ga poznali že v 13. stoletju in sicer je bil zapisan v urbanih dajatvah. Kasneje so iz njega začeli izdelovati sveče, danes pa se uporablja še na veliko drugih področjih, kot je medicina, kozmetika in podobno. Za sveče iz čebeljega voska je značilno, da gorijo čisto in dlje, oddajajo več toplote, očistijo zrak, oddajajo prijeten vonj, so brez umetnih barvil in so povsem naraven proizvod.