Poceni potovanja

Če imate radi poceni potovanja oziroma radi potujete z majhnim proračunom lahko to tudi uresničite z 6 koraki, o katerih bomo govorili kasneje. Potovanja so lahko kar draga in si jih vsi ne moremo privoščiti, še posebej če želimo obiskati kakšna bolj oddaljena mesta, saj treba računati prevoz, prenočišče, hrano in druge zadeve, zato nam ne ostane na koncu nič več denarja za kakršen koli drug obisk daljnih dežel.

poceni potovanja

Prvi korak, ki ga morate upoštevati da bo poceni potovanje je, da si napišete seznam želja in razmislite, kaj vse bi radi doživeli ob obisku in kaj vse bi si radi ogledali v državi ki jo obiskujete in sproti črtajte seznam, da česa ne boste pozabili. Drugi korak je da premišljeno izberete destinacijo, in preračunate koliko boste približno porabili denarja pri tem obisku, da bo lahko kar se da poceni potovanje. Tretji korak je potem iskanje ugodne letalske karte, saj vemo da je ta ponavadi dražja od celotnega našega potovanja, zato je pametno se odločiti za let izven turistične sezone. Četrti korak je transport, saj letalo ni edina stvar, ki jo boste potrebovali za prevoz ampak bo potreben tudi kakšen najem vozil ali pa taksi za vožnjo iz mesta v mesto. Na petem mestu je odločitev ali bi potovali z agencijo ali ne. Če želite poceni potovanje potem je mogoče bolje, da se odločite brez agencije razen če mislite da brez nje ne bo šlo. Na zadnjem mestu pa je še šesti korak, ki pa je pozanimanje o ugodnosti vseh storitev.

Vsak lahko pride do poceni potovanja, le če upošteva vse te korake in ve kako se odločiti za primerne hotele, transporte in druge zadeve, ki so vključene notri. Ni vse tako preprosto in cenovno ugodno, saj če bi bilo bi že vsi obiskali vsaj polovico držav saj je to po moje želja vsakogar.