odprava bolečin v hrbtenici

Odprava bolečin v hrbtenici se začne na delovnem mestu

Sodoben način življenja je sedeč in zato so v populaciji vse pogosteje prisotne bolečine v hrbtenici. Sedenje brez vstajanja in gledanje v zaslon računalnika, se odraža v bolečinah in tudi v zmanjšani gibljivosti sklepov. Zato si vsi pisarniški delavci, programerji in drugi, ki večino dneva presedijo, želijo izvedeti, kako poteka odprava bolečin v hrbtenici.

odprava bolečin v hrbtenici
Odprava bolečin v hrbtenici po sedečem delovniku, je zelo pomembna.

Delovni čas se dandanes pogosto zavleče v pozne popoldneve ali celo večere, nekateri pa dobijo delovni navdih šele ponoči, ko se vse umiri in so boljše internetne povezave. Vse to pa terja davek v premajhni količini dnevne telesne aktivnosti, kot tudi slabšega stanja mišic, ki podpirajo in stabilizirajo hrbtenico. Zato so bolečine in bolezni kostno-mišičnega sistema, ki so lahko tudi posledica sedečega dela, v EU predstavljajo najvišji odstotek bolniške odsotnosti. Pomembna je preventiva v obliki pravilnega načina sedenja in ergonomija pisarniškega okolja ter zadostna in predvsem pravilna telesna aktivnost, ki je prilagojena posebej za sedeč način življenja, da je odprava bolečin v hrbtenici uspešna.

Odprava bolečin v hrbtenici
Sedeče delo povzroča največ težav hrbtenici v predelu vratu in križa. Gibanje je ključ do gibljive hrbtenice in močnih mišic, ki držijo pokonci hrbtenico. Sicer pa si lahko pomagamo tudi z naslednjimi priporočili, da bo odprava bolečin v hrbtenici čim hitrejša oz. jo preprečimo:
• sedimo na ergonomskem stolu v pravilnem položaju,
• nog ne prekrižamo, stopala so na tleh,
• redno vstajamo in se sprehodimo ter redno zračimo delovne prostore,
• hidriramo telo z živo vodo, privoščimo si popoldanski počitek in športne aktivnosti na soncu za zalogo vitamina D,
• z vzgledom vplivamo na sodelavce in vodimo kratke aktivne odmore z razteznimi vajami,
• poiščemo dobrega terapevta, ki z nasveti in terapijami poskrbi, da bo telo ponovno v ravnovesju in se bomo dobro počutili.

Odpreva bolečin v hrbtenici je zelo pomembna in pri tem vam lahko pomagajo terapevti v Vita Spaju.