plinski zari

Odlični plinski žari

Za vsak pravi piknik potrebujemo žar, na njem lahko spečemo odlično meso, popečemo zelenjavo in podobno. Če si želite jedi pripraviti hitro so plinski žari odlični za vas saj lahko kosilo pripravite veliko hitreje in enostavneje kot z žarom na oglje. Tu je odlična ponudba plinskih žarov za čisto vsakega ki želi ugoden plinski žar od Slovenskega proizvajalca.

Žar na oglje je zelo kompliciran za uporabo saj ga je potrebno najprej zakuriti, zatem moramo počakati da ogenj ugasne in oglje tli, ko oglje le še tli lahko začnemo s pečenjem naših jedi, jedi se pečejo počasi in zelo dolgo, za tem pa nam ostane še pospravljanje ki nam lahko vzame kar veliko časa saj moramo pospraviti oglje in očistiti površino za pečenje ki je največkrat polna saj. Plinski žari pa so veliko enostavnejši za uporabo, najprej ga moramo priključiti na plin, lahko ga priključimo v manj kot minuti, zatem prižgemo ogenj in počakamo da se kuhalna plošča segreje, to traja le nekaj minut. Na vroči kuhalni plošči spečemo jedi in kasneje očistimo ploščo.

plinski žari

Plinski žari Delujejo zelo preprosto, pod kuhalno ploščo je cev v kateri so majhne luknje, iz teh lukenj počasi uhaja plin, z iskro lahko plin prižgemo in tako ogenj oddaja toploto. Velikost in moč plamena lahko uravnavamo z ventilom ki ga imajo vsi plinski žari. Tej žari so zelo preprosti za uporabo, pravzaprav je uporaba skoraj tako preprosta kot če bi pekli na štedilniku.

Ker so plinski žari odlični za piknike z družino ali prijatelji vam predlagam nakup enega, žari niso zelo dragi kljub temu pa lahko z njimi pripravimo odlične obroke. Če razmišlate o nakupu vam predlagam da pogledate ponudbo na zgornji povezavi, njihovi žari so zelo kvalitetni in izdelani so v Sloveniji.