kompresorji

Kompresorji za vsako delavnico

Zračni kompresorji so ena od najbolj uporabnih stvari za delo v delavnici. Lahko jih uporabljamo za pogon orodja, spihovanje manjših delcev, povnjenje gume z zrakom, lahko pa jih tudi uporabljamo za barvanje z zrakom (ang. airbrush) ali pa za pogon zabozdravstvenega orodja. Na spletni strani https://www.pentiv.si lahko najdemo različne kompresorje ki so namenjeni za različne uporabnike.

Obstajajo  batni in vijačni kompresorji, batni so namenjeni za manjše obrate in domače delavnice saj kompresirajo manj zraka in ustvarijo manjši pritisk. Vijačni kompresorji pa so namenjeni za večje obrate in proizvodnje saj ustvarijo velik pritisk v velikih količinah. Delujejo tako da s pomočjo batov ali vijaka kompresirajo zrak v plinski rezervar iz njega pa v cevi ki vodijo do našega orodja.

kompresorji

Mogoče se sprašujete zakaj bi uporabljali orodje ki deluje s pomočjo kompresiranega zraka. Odgovor je preprost, to orodje je lažje kot električno orodje, z njim prihranimo električno energijo, ker ima manj mehanskih delov ne potrebuje veliko vzdrževanja, poleg vsega tega pa je tudi tišje. Edina slabost takega orodja je to da ga moramo imeti ves čas priključenega na vir, priključen je s cevmi. Te cevi so največkrat aluminjaste in so splejane po delavnici do posameznega delovnega mesta, iz aluminijastih cevi pa so največkrat speljane še plastične raztegljive cevi ki so zelo dinamične in nas ne ovirajo.

Ker so kompresorji zelo uporabni za obrtnike in domače delavce si poglejte ponudbo na zgornji povezavi in mogoče kupite svojega saj vam lahko večkrat pomaga pri delu in privarčuje čas. Pri nakupu pa bodite pozorni da ne bo kompresor premajhen ali prevelik za vaše namene. Če je kompresor premajhen bo imel premalo moči poleg tega pa je potrebno stalno čakati da se napolni, če pa je prevelik pa boste plačali več kot je potrebno saj so večji kompresorji tudi dražji.