Izberite pravi kamin za vas

Ogenj je že od prazgodovinskih časov zaveznik človeka kot vir toplote ter svetlobe. Kako izbrati pravi kamin, da boste od njega lahko imeli kar največ koristi?

Kamin je najpogosteje zelo pomemben del objekta, narejen iz opek, kamenja in železa. Uporabljamo ga za kuhanje hrane, gretje, za zabavo … Za to rabimo primeren  prostor, kraj, podlago in dovod zraka. Tega se zavedajo tudi pri podjetju Kamini Klemenc, ki že več kot  20 let nagrajuje svoje znanje, pridobiva izkušnje na področju vgradnje in obzidave  ter izboljšuje svoje storitve, da vam lahko pomagajo sprejeti res pravo odločitev za vaš objekt.

kamin

Obstajajo več vrst kaminov, kot so :

  • Kamin na drva: Je prva izbira za ljudi, ki imajo radi pristnost in tradicionalnost. Ta vrsta ustvarja prijeten ambient in toplo vzdušje v dnevni sobi. Slaba stran je, da za to vrsto potrebujete les, držalo za les, evakuacijski dimnik in različne pripomočke za čiščenje saj.
  • Kamin na  plin: Zelo lahko ga je vzdrževati. Obstajajo modeli, ki potrebujejo dimnik, če pa živite v stanovanju, se pa lahko sami odločite tudi drugače. V primerjavi z uporabo  na drva ga je zelo preprosto vzdrževati. Napaja pa se lahko iz lokalnega omrežja ali iz rezervoarja za plin.
  • Kamin na elektriko: Je zelo praktičen in privlačen. Namestitev je zelo preprosta in enostaven, edino kar morate narediti je, da ga priključite in je že popolnoma varen. Obstaja veliko vrst  kot so slike, ki jih lahko obesimo na steno s premikajočimi  se plameni…
  • Kamin na bioetanol: Deluje na plin in proizvaja resničen ogenj in toploto. Namestitev je enostavna ter obstaja zelo elegantni model stenskih kaminov. Lahko ga uporabljate v zaprtih prostorih kot na vrtu, terasi ali balkonu. Je obnovljiv vir energije, zgorevanje pa ni strupeno vsaj oddaja le vodno paro in majhno količino ogljikovega dioksida. Uporabljamo ga lahko brez potrebe po dostopu do vira plina ali električne energije zato vam daje veliko možnosti pri urejanju sobe. Slabost pa je da porabi kisik zato boste morali pogosto zračiti sobo čeprav ga je enostavno vzdrževati, ga moramo uporabljati previdno in po navodilih, zaradi tega ker ustvaraj resničen plamen imajo zraven gasilni aparat za prilagoditev ali pogasite.